Als je een positieve zwangerschapstest hebt gehad, begint er een bijzondere en vaak emotionele reis. In de zwangerschap vinden er heel wat veranderingen plaats. Ondanks dat je misschien in het begin nog weinig aan je buik zult zien, gebeurt er in je lichaam al heel wat. Bij Het Geboorte-atelier staan we klaar om jou te ondersteunen bij deze bijzondere periode.
Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam allerlei veranderingen en krijg je te maken met diverse symptomen. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en te luisteren naar je lichaam. Onderstaande klachten zijn veelvoorkomend bij een zwangerschap:
Hoe je je voelt tijdens de zwangerschap hangt van verschillende factoren af, waaronder de reacties van mensen uit je omgeving. Probeer je niet te veel aan te trekken van goedbedoelde adviezen die je misschien krijgt. Met vragen of zorgen kun je altijd bij ons terecht.
Om je bij verloskundigenpraktijk Het Geboorte-atelier in te schrijven, kun je ons tijdens het telefonisch spreekuur bereiken. Wacht niet te lang met aanmelden voor je eerste controle, want we hebben per maand maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je zo snel mogelijk aan, zodat we belangrijke informatie kunnen geven en een intake kunnen inplannen rond de 10-12 weken. De verloskundige zorg die wij verlenen, wordt vergoed door je zorgverzekeraar.
Verloskundige zorg is alle medische en emotionele begeleiding die je krijgt tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De verloskundigen van Het Geboorte-atelier bereiden je voor op je bevalling en zorgen ervoor dat je gezond blijft gedurende deze periode. Ook na de bevalling kun je rekenen op onze persoonlijke ondersteuning.
De eerste controle vindt plaats rond de 10e-12e zwangerschapsweek en duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens deze controle willen we alles weten over je gezondheid en informeren we je over de mogelijkheid tot prenatale screening. Op de site van het PNS kun je ook meer lezen over de NIPT- en combinatietest. Alle volgende controles duren 15 minuten. Gemiddeld kom je 12 keer bij ons op controle tijdens je zwangerschap. Vergeet niet om je zwangerschapskaart mee te nemen. We hebben een kindvriendelijke spreekkamer met speelgoed, zodat we ook je andere kinderen bij de controles kunnen betrekken.
Naarmate je zwangerschap vordert, is het belangrijk om je voor te bereiden op de bevalling. Het is een unieke, persoonlijke ervaring, waarbij je vooraf nooit weet wanneer het precies zal starten. Een zwangerschapscursus bij Het Geboorte-atelier biedt waardevolle informatie over bevallen. Zo kom je meer te weten over de verschillende fases van de bevalling en krijg je informatie omtrent weeën en praktische tips voor je partner. Met deze informatie ben je mentaal en fysiek goed voorbereid op je bevalling.
Na de bevalling begint een nieuwe fase: de kraamtijd. Dit is een periode van herstel en aanpassing, zowel voor jou als voor je baby. De eerste weken kunnen overweldigend zijn, met veel nieuwe verantwoordelijkheden en aanpassingen. Het Geboorte-atelier ondersteunt je graag bij je kraambed. Nadat je bevallen bent, komen wij meerdere keren bij je thuis voor kraambedcontroles. We kijken de gezondheidstoestand van jou en de baby na en zijn er voor je om over de bevalling te praten en al je vragen te beantwoorden.
Heb je nadien nog lichamelijke klachten van de bevalling? Je kunt bij ons tot zes weken na de bevalling een afspraak maken voor nacontrole. Als je geen lichamelijke klachten hebt, dan is een nacontrole niet medisch noodzakelijk.
Ben je jonger dan 23 jaar en verwacht je een kindje? Het is normaal om veel vragen en zorgen te hebben over je zwangerschap en de toekomst. Bij Het Geboorte-atelier begrijpen we dat een zwangerschap op jonge leeftijd heel wat uitdagingen met zich meebrengt. Wij staan klaar om je te ondersteunen met informatie, advies en praktische hulp tijdens deze bijzondere periode in je leven.
Een tienerzwangerschap kan veel vragen oproepen over je gezondheid, de zorg voor je baby en je toekomstplannen. Hierbij is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste ondersteuning te hebben. Wij bieden je hulp en begeleiding op maat, afgestemd op jouw situatie en behoeften.
Onze ervaren verloskundigen bieden zorg en begeleiding gedurende je zwangerschap en bevalling. We zorgen ervoor dat je je gehoord en ondersteund voelt in elke stap van je zwangerschap.
We bieden coaching aan om je te helpen omgaan met de emotionele en mentale aspecten van een zwangerschap op jonge leeftijd. Dit kan een waardevolle aanvulling zijn op je zwangerschapsbegeleiding.
We geven je toegang tot waardevolle informatie over je zwangerschap, de bevalling en het ouderschap, zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat.
Bij een tienerzwangerschap komt veel kijken, en het kan nuttig zijn om aanvullende informatie en tips te hebben. Voor meer gedetailleerde informatie en praktische tips verwijzen we je graag naar de volgende bronnen:
In het begin van je zwangerschap kunnen verschillende klachten optreden die verwarrend kunnen zijn. Veel vrouwen ervaren steekjes en onderbuikpijn, wat vaak een normaal teken is van de groei van de baarmoeder. Bloedverlies is ook niet ongebruikelijk, maar het is belangrijk dat dit niet groter is dan een 2-euromunt. Wanneer het bloedverlies meer is of je verliest bloedstolsels, is het verstandig om contact op te nemen met onze verloskundigen om de klachten na te kijken. Indien we helaas toch een miskraam hebben moeten vaststellen, zijn er verschillende mogelijkheden om te doorlopen wanneer het kindje nog in de baarmoeder is. Bij Het Geboorte-atelier helpen wij je tijdens dit moeilijke proces. En ook voor gespecialiseerde hulp bij miskramen kun je bij onze verloskundigenpraktijk terecht.
Een zwangerschap kan uitdagend zijn, vooral voor nieuwe ouders. Het is waardevol om de juiste ondersteuning en informatie te hebben. Bij Het Geboorte-atelier kun je terecht met al je vragen en zorgen. Je staat er niet alleen voor! Neem gerust contact met ons op voor advies en begeleiding tijdens deze bijzondere periode in je leven. Wij zijn hier om je te ondersteunen en te helpen bij elke stap van je zwangerschap en het ouderschap.
Meldingen